Rosa, Respira, reespiiiiira, reeeespiira!

Els matins son cada vegada pitjor, aquests dies, no tenim un dia bo! Estem totalment fora de joc no sabem com agafar-lo (5 anys)!!! help, help!”

Rosa, Miquel, Respireu! Rosa, Respira, reespiiiiira reeeespiira. Recorda el que ja hem parlat:

Si ell està nerviós, com dius, controla tu.

Surt tu, en quan puguis, de l’enfilall dels conflictes, no entris en la polèmica, però amb afecte i fermesa, i desprès deixant les coses clares.

Aïlla el primer conflicte del matí, detecta’l: Quan s’espatllen, les coses? Què feu, què fa, què dieu? Passa cada dia el mateix? Què penses, tu? per què deu passar? Què hi pots fer?

Altera, si pots, alguna rutina per a que s’hagi de ressituar ell, per a ressituar-te tu. (Això son trampes proactives, és lícit)

Que està de mal humor, quan el crides al matí? Potser és l’hora que arribi el primer despertador. (i tu hi passes darrera, i dius bon dia igualment, l’aparell no et substitueix a tu). I tu, estàs bé, en aquella hora?

Potser heu de parlar un dia i en un altre moment. Potser a tots dos us costa engegar, al matí. Potser tots dos podeu fer alguna cosa per l’altre per ajudar-vos a passar el tràngol. I si uns dies us lleveu amb mímica fins a l’esmorzar? Així la veu ressona menys…

O potser va a dormir tard. Que vagi a dormir abans, no com a càstig, que no ho és, per la seva salut, perquè ho diuen els metges, perquè a la mama també li passa. (I potser tu també, vas a dormir tard?)

Dius que al vespre va millor! Perfecte! Gaudiu de l’estona. Aprofiteu per reforçar del vincle, ja saps, el bon humor, la complicitat, la tendresa… Històries i Contes, cançons, converses…

Feu servir l’elogi, mireu amb afecte, reforceu amb la vostra atenció sincera els bons comportaments, negueu l’atenció al conflicte.

Aquesta entrada ha esta publicada en 3 a 5 anys, 6 a 10 anys, Conflictes, Fermesa, Gestió emocional. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Rosa, Respira, reespiiiiira, reeeespiira!

  1. Retroenllaç: No sé com fer-ho per a que es porti bé | Orientar famílies: prevenir conflictes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s