No li vol dir papa a la meva parella

 El pare de la meva filla (5a) i jo ens vam separar abans que la nena naixés. Va marxar a viure fora, i no tenim gaire relació. Truca poques vegades, i no ve a veure’ns quasi mai.

Jo he refet la meva vida amb un altre home des de fa uns mesos. A ell li agradaria que la nena  li digués papa, i a mi no m’importaria, doncs la cuida i se’n preocupa com si ho fos. Però la nena no vol, diu que el seu papa és un altre, i la meva germana em diu que no ho ha de fer. Jo veig que si el seu pare no fa de papa, millor que l’home que viu a casa ho sigui. L’he d’obligar a que li digui papa, per reconèixer el paper del meu nou marit?

 Els psicòlegs recomanen que no. Tot i que la teva nena té pocs records de la relació amb el seu pare, mai deixarà de ser-ho. I ella ha de saber que existeix, encara que no “pugui” venir a veure-la.

 D’altra banda, és cert que si el teu marit la cuida com un pare, segur que construirà una relació afectiva i de suport amb ella, que ha d’estar fonamentada en l’afecte, la confiança i complicitat que dóna la convivència.

Farà funcions de pare i ella el pot respectar i estimar com un pare, perquè, com diu Garcia Márquez, es “La amistad de la crianza” el que ens fa pares de debò. I això no depèn d’una paraula, sino de les actituds de tot plegat. Però no ha de fonamentar el seu paper en la vostra família “ocupant” un espai en fals, aquestes coses mouen malentesos.

És molt interessant, que et preocupi que el teu home tingui el reconeixement i l’espai que es mereix en el vostre nucli familiar. Però aquest reconeixement li aportaràs tu, solidificant una relació de parella paritària, estimulant, fonamentada en el respecte, la confiança, la complicitat, l’afecte… I se’l guanyarà ell, independentment de com l’anomeni la teva filla, amb els seus fets, que son molt més importants que les paraules. Que sigueu molt feliços.

Aquesta entrada ha esta publicada en 3 a 5 anys, 6 a 10 anys, Gestió emocional, Relacions familiars. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s