Les nenes estan súper maques

Les nenes estan súper maques. Estan fent uns canvis molt grans, tot dins de la normalitat, evidentment, però hi ha coses que s’agraeixen. La gran ja té 5 anys i la petita, 3, en el moment bomba! Sort que tot això passa. És sorprenent veure com cadascuna té el seu caràcter i encara que es van fent més grans i van canviant, hi ha una base que es manté.

 Què bé, que vegis així les teves filles! I que ho expressis amb un esperit tan positiu. Hem parlat altres vegades de les paraules, que, en el nostre cervell, construeixen realitats que influeixen en la seva química i en la del nostre cos. Si veus així les nenes, les vius així.

I tindreu els vostres moments, no hi ha dubte, però les retrobaràs molts matins amb alegria. I eduquem matí a matí, vespre a vespre, dia a dia.

 I en les rutines del dia a dia notes les coses que agraeixes: el seu grau d’autonomia és una mica més gran, horaris i hàbits ja estan igualats, els bolquers, els menjars especials, el llit de càmping, el cotxet, la gibrelleta… acabats.

I les converses! I la seva capacitat per retenir i fixar-se en allò que tu ni has vist!

I pel que fa al caràcter, és cert que van canviant, però que hi ha una base que es manté.

 Aquesta base és el pac de naixement, que en diu en José Antonio Marina, que es conforma definitivament amb la experiència. Quan neix una criatura, les neurones que formen la seva escorça cerebral no estan desenvolupades, aquest és un procés que dura anys .En la escorça cerebral rau la capacitat d’interpretació del que reben els sentits, el llenguatge, la imaginació, la memòria, el raonament, la decisió… el control de la conducta. Les capacitats més “humanes”.(D’escorça cerebral, només en tenim els mamífers).

Per això els nostres nadons son tan emocionals, i per això les teves filles van canviant mentre maduren, estan optimitzant el seu pac de naixement amb la experiència, fent un procés adaptatiu al seu entorn i als estímuls que d’ell en reben. En José Antonio Marina ho diu així: “El bebé nace preparado para construirse a si mismo de acuerdo con la experiencia”.

Aquesta entrada ha esta publicada en 0 a 3 anys, 3 a 5 anys, Comunicació, Gestió emocional. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s