Però vull que sàpigues que amb la nena vaig molt millor. Ja no em pica i està molt més raonable, suposo que ha fet un canvi per l’edat (6 anys) i també he de reconèixer que jo estava molt nerviosa i enfonsada i ara crec que ella simplement era el reflex de com em trobava. Per sort estem millorant.
Per fi apareixen les neurones mirall!
El termcat.cat és concís:
“<Neurociència > Neurofisiologia cel·lular i de sistemes>
Neurona de l’àrea motora primària que respon a determinats estímuls visuals despolaritzant-se i induint la realització d’un moviment.
Nota: El sistema de neurones mirall està relacionat amb els processos d’aprenentatge per imitació”
Les neurones mirall s’activen quan actuem, però també quan observem algú altre realitzant una acció, per a elles, veure una acció és molt similar a realitzar-la.
Daniel Goleman (“La Intel·ligència emocional”), explica que aquestes neurones detecten les emocions, els gestos i fins i tot les intencions de la persona amb qui parlem, activant en nostre cervell les mateixes àrees actives en el cervell del nostre interlocutor, creant un “contagi emocional”, que fa a l’una, recrear sentiments de l’altra.
“Després de veure el vídeo sobre les neurones mirall del programa Redes vam debatre sobre aquest tema. Sabent l’existència de les neurones mirall vam poder comprovar que aquestes juguen un paper molt important en les nostres vides. Tots vam entendre perquè l’estat d’ànim dels altres, i sobretot de les persones més properes, ens influïa tant i ens podia fer canviar la nostra actitud. O quan a nosaltres ens ha passat alguna cosa i els nostres amics o familiars acaben amb el mateix estat d’ànim” (Uns alumnes de l’institut Les Termes)
Què bo, que uns adolescents reflexionin sobre tot això! Com m’hagués agradat a mi saber-ho, llavors! També recomanen aquest altre vídeo, que em sembla molt interessant!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ETLqtJzKa2o#!
http://psicotermes.blogspot.com.es/2011/03/neurones-mirall-el-nostre-primer-tema.html
I per això ho dius tan bé, “crec que ella simplement era el reflex de com em trobava”, les nostres emocions i les seves es van realimentant, cap problema amb el bon rotllo… però en situacions de conflicte personal…relacional…marento-filial…
Nerviosa i enfonsada… no és el millor ambient per a que les neurones mirall ballin de contentes!
Retroenllaç: Terra al mig! | Orientar famílies: prevenir conflictes