Es pot ensenyar a respirar a un nen petit?

Això de respirar per baixar la tensió em sembla fantàstic, però cóm li puc explicar al meu fill de 5 anys per a que s’hi acostumi? Es pot ensenyar a respirar a un nen petit?

Ara fa un any vaig penjar l’adreça d’unes entrevistes a la Teresa Guardiola, del programa Singulars. Ella explica la respiració profunda dient “Com si estiguessis olorant una floreta” em sembla que podeu olorar flors amb el teu fill, o una colònia fresca i agradable. Quan gaudim olorant, l’aire es distribueix cap a l’estómac i relaxa el diafragma.

També omplir els pulmons d’aire i buidar-los amb un sospir u una bufada brusca i/o perllongada, omplir i buidar per practicar i mentre ens fixem en les sensacions del nostre cos, per descobrir-les i conèixer-les. Podem posar les mans sobre les costelles, notar com s’eixamplen al inspirar, acompanyar amb lleugera pressió al bufar (Compte amb la hiperventilació, si es mareja, descansar, però sense espantar-se, no és dolent, cal fer-ho a poc a poc)

Una altra manera que a pàrvuls he fet servir: estirats cara enlaire, posar un peluix a la panxa, i fer-lo pujar i baixar inflant-la i desinflant-la.

Però no oblidis el factor modelatge, contagi emocional i imitació, cal que ho practiquem nosaltres: S’explica millor si, quan calgui, podem dir als nostres fills: “això m’està costant i m’estic posant nerviosa, paro un moment, tanco els ulls i respiro tres vegades, i després me’n sortiré millor”

O “Ens estem posant nerviosos, dóna’m la mà, tanquem els ulls i respirem com si oloréssim una floreta, després mirarem com estem, per veure si podem seguir…”

No et perdis els vídeos, ja em diràs!

https://orientarfamilies.wordpress.com/2011/11/12/mil-gracies-per-passar-me-els-videos-de-la-teresa-guardiola/

Aquesta entrada ha esta publicada en 3 a 5 anys, aprenentatges, Gestió emocional. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s